2 maart 2023

Persbericht Water Natuurlijk

AFDELING GroenLinks en PvdA Steenwijkerland

Persbericht

Oldemarkt 13 februari 2023

 

Water Natuurlijk, natuurlijk Water

Er valt wat te kiezen op 15 maart

Op woensdag 8 maart 2023 organiseren de plaatselijke afdelingen van GroenLinks en de PvdA een avond in het kader van de verkiezingen van Provinciale Staten en Waterschappen rond het thema water in zalencentrum Dalzicht in Oldemarkt.

Op deze avond staat de waterkwaliteit in Steenwijkerland centraal. Wat zijn de effecten van het waterpeil op de landbouw, de natuur en de eigen tuin? Hoe het staat met de waterkwaliteit in Steenwijkerland en wat doet het waterschap eigenlijk?

Maakt het uit op welke partij ik stem op 15 maart bij de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen? Is er straks nog voldoende schoon drinkwater? En wat is de rol van de provincie bij het bewaken van de waterkwaliteit en bescherming van natuurgebieden.

De plaatselijke afdelingen van GroenLinks en PvdA organiseren samen met Water Natuurlijk deze thema-avond “Water”. Water Natuurlijk is een onafhankelijke partij, die meedoet aan de waterschapsverkiezingen en wordt gesteund door GroenLinks, D66 en PvdA, partijen die zelf niet meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Sprekers zijn: Wim Konter en Wilfried Gerner, kandidaten op de lijst van Water Natuurlijk voor de Waterschapsverkiezingen, Lukas Brinkhuis, lijsttrekker GroenLinks voor de Provinciale Staten en  Peter Hermans kandidaat op de Statenlijst van de PvdA. Stephanie Geurtz, fractievoorzitter GroenLinks Steenwijkerland en Steven Bunt, fractievoorzitter PvdA Steenwijkerland leiden de avond.

Landelijk gaan GL en PvdA steeds meer samenwerken en in Steenwijkerland trekken we die lijn door.

Thema-avond Water, Dalzicht, Frieseweg 39, 8375 AH Oldemarkt, woensdag 8 maart inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30. De toegang is gratis, maar opgave is wel nodig in verband met de catering. Graag aanmelden voor 6 maart bij Ellen Molhoek: [email protected] of Theo Schrijver [email protected].