Koninklijke onderscheiding voor Luc Greven

27 maart 2018

Tijdens zijn afscheid van de raad op 27 maart werdt Luc Greven benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Deze Koninklijke onderscheiding mocht Luc in ontvangst nemen voor zijn in totaal 18 jarige inzet als raadslid namens de PvdA in Steenwijkerland en daarvoor in de voormalig gemeente Steenwijk. Luc was in de periode 2010-2014 wethouder in Steenwijkerland. Daarnaast kreeg hij de onderscheiding voor zijn inzet voor het onderwijs en cultuur in Steenwijkerland. Twee zaken die hem zeer naar aan het hart liggen.

Integer en bescheiden als Luc is gaf hij in zijn korte toespraak aan de onderscheiding niet te zien als verdienste van hem alleen en hem te willen delen met alle mensen die de afgelopen jaren samen met hem hebben gewerkt aan een socialer Steenwijkerland.

In aanloop naar de benoeming werdt nog wel even getwijfeld, zou Luc de benoeming accepteren? Als reactie hierop gaf hij aan: “Ik ben inderdaad niet zo van de lintjesregen op 30 april, ik ben meer van 1 mei. Maar ik ben heel blij met dit blijk van waardering waar mensen uit mijn omgeving zich sterk voor hebben gemaakt”.

Luc staat bekend als een sociaal democraat in hart en nieren, een kalm en bedreven bestuurder met een grote schat aan kennis, maar zeker ook als iemand die anderen weet te stimuleren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.