15 april 2023

1mei-lezing PvdA Steenwijkerland over de linkse samenwerking

1 mei-lezing PvdA Steenwijkerland over de linkse samenwerking

Senator Jeroen Recourt over de bundeling van de krachten op links en de strijd voor goed werk

Maandag 1 mei om 20:00 verzorgt senator Jeroen Recourt de 1 mei-lezing onder de titel “Samen verder” in buurtcentrum De Korf in Steenwijk.  De afdeling Steenwijkerland van de PvdA organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor de Dag van de Arbeid. De partij viert wat er bereikt is voor werknemers: recht op een 8-urige werkdag, een vrij weekend en vakantiedagen. Dit jaar nodigt de afdeling uitdrukkelijk iedereen uit die geïnteresseerd is in de linkse samenwerking.

Eén mei gaat ook over de strijd van nu voor goed werk en bescherming van mensen die een baan hebben. Het is een dag van strijd voor wat er nog te winnen valt.  Het thema is actueel. Een greep uit het nieuws van de afgelopen maanden: zorgmedewerkers en leraren die strijden voor minder administratieve last en minder werkdruk. Buschauffeurs en andere OV-medewerkers die betere werkomstandigheden en beloning aan de kaak stellen. Maar het leidt ook tot dilemma’s. We willen graag een groene welzijnseconomie, een beter klimaat en meer biodiversiteit.  Maar veel Nederlanders worstelen dagelijks met hun bestaanszekerheid. Ook zij willen graag duurzamer leven maar hebben hier geen financiële middelen voor of ruimte in hun hoofd.

Landelijk voeren de PvdA en GroenLinks de strijd voor goed werk steeds meer samen. Jeroen Recourt concentreert zich in zijn lezing op de inhoudelijke overeenkomsten tussen PvdA en GroenLinks op dit onderwerp. Na zijn verhaal is er onder leiding van wethouder Trijn Jongman ruimte voor discussie over de linkse samenwerking.

Jeroen Recourt (1970) is sinds 11 juni 2019 lid van de PvdA-Eerste Kamerfractie. In de periode 2010-2017 was hij woordvoerder justitie van de PvdA-Tweede Kamerfractie. Hij voerde ook jaarlijks het woord over de begroting van de Koning. Voor hij overstapte naar de politiek was hij onder meer rechter in Amsterdam en bij het Gemeenschappelijk Hof van de Nederlandse Antillen en Aruba in Oranjestad (Aruba). Na zijn Tweede Kamerlidmaatschap werd hij opnieuw rechter. In de Eerste Kamer is de Jeroen woordvoerder voor justitie, landbouw, natuur, milieu en infrastructuur. Hij staat nu op de tweede plek voor de 30 mei nieuw te kiezen Eerste Kamerfractie.

Iedereen die geïnteresseerd is in de linkse samenwerking is van harte welkom op 1 mei om 20:00 uur in De Korf, Gasthuislaan 84 in Steenwijk. Bij voorkeur vooraf aanmelden bij Theo Schrijver [email protected]

——————————————————————————————-

Noot voor de redactie: voor nadere informatie Theo Schrijver 0644554083