Trijnreis

Door Trijn Jongman op 16 juli 2018

En dan ben je wethouder namens de partij.

Bij mijn installatie heb ik al aangegeven dat ik het als bijzonder ervaar dat ik zo’n mooie kans krijg. Nu een maand later kan ik zeggen dat het inderdaad heel bijzonder is. Diverse vergaderingen, samenwerken binnen het college, afspraken maken met een secretaresse, politieke markt vanuit college behandelen. Allemaal wijzigingen die gebeuren. 

Er is ook een omgeving en die kijkt anders naar je. Ik ben toch gewoon Trijn gebleven denk ik dan, met een andere verantwoordelijkheid, maar als mens niet anders. Dat is wel het moeilijkst om mee om te gaan.  

Mijn dagen zijn wel divers. Zo maar een gewone werkdag beschrijven. Op tijd opstaan en een rondje lopen met onze hond is een frisse start van de dag. Kort autoritje naar Steenwijk. Afspraak met de secretaresse om de agenda door te nemen en nieuwe aanvragen door te nemen. Vervolgens een afspraak met een ambtenaar die mij bijpraat over de gemeenschappelijke regeling van de jeugdzorg. Er is een besluit voorbereidt om een zienswijze in te dienen tegen de begroting. Terecht gaan wij dat doen, want er ligt een begroting voor die niet goed onderbouwd is. En het geld uitgeven doe ik liever aan de jeugdigen zelf dan aan de administratie.  

 De volgende afspraak gaat over het vervolg van de visie cultuur. Hier was in het vorige college al aan gewerkt. Het voorstel was om het ter besluitvorming aan de raad aan te bieden. Daar is het nieuwe college niet akkoord mee gegaan. Het is niet een voldragen stuk wat weergeeft waar wij de komende vier jaar naar toe willen. Dat vraagt wel extra inspanning en dat geef ik dan ook terug.  

Vervolgens wordt ik bijgepraat over een vervelend incident in de gemeente. Vanuit de portefeuille zorg wordt er gekeken hoe heeft het kunnen gebeuren was het gezin in beeld? En wat wordt het vervolg?  

Vervolgens is er nog een onthulling van de KIP ( een kolonie informatie punt) Hier wordt het verhaal verteld van de kolonie van weldadigheid via een digitale informatie zuil. Daar mag ik in 5 minuten vertellen waarom de samenwerking zo belangrijk is. Mijn speech had ik een beetje voorbereidt en dan samen onderweg naar Willemsoord.  

Ondertussen spreken wij nog over de nominatie van de kolonie van weldadigheid op de werelderfgoed lijst. Het wordt een hele spannende. Gaat het comité het op de werelderfgoed lijst zetten?  

En dan rond half zes naar huis waar mijn avondeten klaar staat. Gelukkig is er thuis niks veranderd. Er is heerlijk gekookt en samen nemen wij de dag door. 

 Trijn Jongman, Wethouder 

Trijn Jongman

Trijn Jongman

Ik ben Trijn Jongman, 56 jaar, lijsttrekker en wethouders-kandidaat. Getrouwd met Chris-Jan en heb drie kinderen: Max van 27, Mara van 25 en Iris van 22. Woonachtig in Vollenhove. Voor mijn dagelijks werk ben ik digitaal specialist op de afdeling zorginkoop bij een zorgverzekeraar. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met de hond,

Meer over Trijn Jongman