Door Herman Santema op 2 december 2020

Krottenkoning van Steenwijk

Ronnie van de Putte wordt al jaren de krottenkoning genoemd. De beruchte pandjesbaas koopt via het obscure beursfonds Bever Holding leegstaand vastgoed op en laat het verkrotten tot in wanhoop gebrachte gemeenten het voor een topprijs kopen om verpaupering van een buurt te voorkomen.

Steenwijk heeft ook een krottenkoning, n.l. Klaver Vastgoed BV, eigenaar van het oude Welkooppand aan het steenwijkerdiep. Burgemeester Bats heeft op dinsdag 1 december een hek laten plaatsen en een deel van de straat af moeten zetten omdat een muur was gaan wijken en er een gevaarlijke situatie ontstond.

De gemeente zou een leegstandbelasting moeten kunnen invoeren. Een aantal steden in het buitenland kennen al zo’n belasting voor panden die zes maanden per jaar niet voor werk- en woondoeleinden worden gebruikt. De Tweede Kamer zou dit bij wet moeten regelen om gemeenten meer bevoegdheden te geven.

Herman Santema

Herman Santema

Ik ben 75 jaar. Na de HBS heb ik mijn diensttijd doorgebracht in Duitsland.  Na de dienst heb ik een opleiding gevolgd voor wetenschappelijk rekenaar en ben gaan werken op het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) als programmeur systeemanalist. Via een headhunter systemmanager geworden bij Wolters Noordhoff Grafische Bedrijven te Groningen. Na opheffing van

Meer over Herman Santema