Trijnreis

Door Trijn Jongman op 24 oktober 2018

Oktober is de maand van klaar maken voor de winter. Klaar maken van een nieuwe begroting 2019 en nu ook meedenken voor de lijst van de kandidaten Provinciale staten.

 Klaar maken voor de winter is passen en meten in mijn tijd, want ik mag graag een poosje in de tuin werken zoals snoeien van de hortensia, zomerbloeiers opruimen en kijken of de winterviolen weer opkomen of toch een paar nieuwe plantjes poten. Klaar maken voor de winter is ook mijn kledingkast uitbreiden met een nieuw jurkje, want ik hoor nu al: ik zie je vaak met foto voorbij komen in de krant, maar altijd met het rood-witte streepje.

 Klaar maken van de nieuwe begroting vergt heel veel tijd. Het is de eerste begroting van het nieuwe college en daarmee ook de start van onze ambities. Waar beginnen we? Waar geven we prioriteit aan? Is de interpretatie van het college ook wat de coalitie had verwacht? Allemaal vraagstukken die we samen vorm geven door vaak in overleg te gaan. Elkaar meenemen in de afwegingen. Gelukkig kan ik zeggen dat de basis nu staat. En nu kunnen wij uitvoeren. Maar dan komt Oene met de mededeling dat hij stopt. Voor mij en voor veel meer personen, ook binnen zijn partij, een complete verassing. Hij voelt zich niet gelukkig in zijn rol als wethouder. En dan hebben wij niet anders te doen dan zijn keuze te respecteren. Maar toch, ik vind het jammer! Persoonlijk omdat ik hem als een super gemotiveerde collega hebben leren kennen. Hij komt steeds met nieuwe ideeën waarbij zijn uitgangspunt altijd is wat kan ik doen voor die mensen die het niet makkelijk hebben. Mensen die niet vlekkeloos van de ene naar de andere baan gaan. Die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Oene was en is super begaan met die mensen. Jammer omdat hij ook een praktisch ingesteld mens is: Niet lullen maar poetsen. Ook de man die met de juiste opmerkingen goed kan relativeren. Voorlopig kan ik (en ook Bram en Marcel) niet anders doen dan tijdelijk zijn portefeuille overnemen totdat er een nieuwe collega gaat instappen.

 Samen werken aan de kandidatenlijst voor Provinciale Staten is een nieuwe uitdaging die ik graag ben aangegaan. Met een goed gemotiveerde commissie hebben wij heel veel gesprekken gevoerd en heel veel leuke en gemotiveerde kandidaten gezien. Voor de PvdA is het belangrijk dat wij goede mensen presenteren die het vertrouwen krijgen van de Overijsselse inwoners. In maart 2019 mogen wij stemmen met daaraan gekoppeld de invulling van de leden voor de Eerste Kamer. Leuke klus met als enige nadeel dat ik nog meer van huis ben!

 Klaar maken voor een nieuwe periode is oppassen hoe de tijd verdeeld wordt tussen dat wat belangrijk is voor mijn werk, voor de partij, maar zeker voor mijn privé. Tussen alle werkzaamheden door ligt daar de belangrijkste opgave. Gelukkig zijn met de kleine dingen als theedrinken op de bank, kletsen over van alles en nog wat met de kinderen en zomaar een eindje wandelen of fietsen met Chrisjan

 Hartelijke groet,

Trijn

Trijn Jongman

Trijn Jongman

Ik ben Trijn Jongman, 56 jaar, lijsttrekker en wethouders-kandidaat. Getrouwd met Chris-Jan en heb drie kinderen: Max van 27, Mara van 25 en Iris van 22. Woonachtig in Vollenhove. Voor mijn dagelijks werk ben ik digitaal specialist op de afdeling zorginkoop bij een zorgverzekeraar. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met de hond,

Meer over Trijn Jongman