Trijn omarmt heel Steenwijkerland…en houdt Vollenhove in het hart!

19 maart 2018

Trijn Jongman in de pers over Vollenhove:

Vollenhove: een volop levende stad
die wel bewoonbaar moet blijven

VOLLENHOVE – Ook Vollenhove kenmerkt zich als de echte stad, waar levendigheid en vernieuwing hand in hand gaan met historie en gemeenschapszin. De na Steenwijk tweede grootste plaats in de gemeente Steenwijkerland hamert er echter op dat de stad bewoonbaar moet blijven. Want wie in Vollenhove woont, wil er in de meeste gevallen graag blíjven wonen. Maar dat moet ook maar kunnen…

Trijn Jongman, PvdA-fractievoorzitter, kandidaat-wethouder én inwoner van Vollenhove, stáát voor haar woonplaats. ‘Ik vind dat we ons als gemeentelijke politiek alle moeite moeten getroosten om ouderen zo lang als mogelijk is zelfstandig te laten wonen. Natuurlijk, als daar zorg of andere hulp voor nodig is, dan moet dat gewoon. En als het niet meer zelfstandig gaat, dan willen wij als PvdA dat de partners zoveel mogelijk bij elkaar (in de buurt) oud kunnen worden’.
‘Wonen’ is sowieso een aandachtspunt voor de sociaaldemocraten. Trijn Jongman: ‘Wat te denken van méér en snellere woningbouw voor startende jongeren, inclusief duurzame toepassingen. Niemand is gebaat bij een Vollenhove waar alleen oudere mensen wonen. De jeugd wil graag blijven, dat is vaak genoeg aangegeven. Geef ze dan ook de ruimte om hier zelfstandig te wonen. Wij vinden daarom ook dat er zo spoedig mogelijk onderzocht wordt waar mogelijke nieuwbouwlocaties voor de toekomst gepland kunnen worden’.
Ze heeft nog twee belangrijke opmerkingen op haar lijstje staan: ‘Wij zijn voorstander van het omzetten van de nominatie naar een melding op de immateriële werelderfgoedlijst van ons Corso en het pinksterrijden. Daarnaast ondersteunen wij de oproep om de Brug een bijzondere status te geven door bijvoorbeeld een sfeervolle aan-lichting’, besluit Trijn Jongman van de PvdA.