9 juni 2015

Startbijeenkomst ombudsteams Meppel, Midden-Drenthe, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld

Zaterdag 13 juni gaan in een groot gebied in Drenthe en Overijssel vijf PvdA-ombudsteams officieel van start. Als inwoners van een van de vijf gemeenten een probleem heeft met een instantie of organisatie, helpt het PvdA-ombudsteam bij het vinden van de juiste persoon of instantie om het probleem op te lossen. De vijf ombudsteams omvatten alle kernen in de gemeenten Meppel, Midden-Drenthe, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld. Naast de ombudsteams en de afdelingsbesturen van de PvdA zijn landelijk partijvoorzitter Hans Spekman, en de Tweede Kamerleden Agnes Wolbert en Keklik Yücel aanwezig bij de feestelijke start van de ombudsteams in Schouwburg Ogterop in Meppel.

De doelstelling van het Ombudsteam is de behandeling van individuele klachten, en klachten van algemene aard. Daarnaast wil men ook structurele problemen boven tafel krijgen, om zo overheidsinstanties of organisaties aan te kunnen spreken op zaken die steeds weer fout gaan. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de huisbaas, woningbouwvereniging of het Nutsbedrijf, of vragen over een parkeervergunning of thuishulp. De vijf ombudsteams gaan nauw met elkaar samenwerken om gebruik te maken van elkaars kennis.

Hans Spekman: “Ik ben blij met de start van deze vijf ombudsteams in Drenthe en Overijssel. Ik ken het gebied goed: het is er erg mooi en de PvdA-afdelingen zijn betrokken en staan midden in de samenleving. Maar de regio heeft het economisch niet makkelijk. De ombudsteams die nu in de regio van start gaan helpen inwoners die op de een of andere manier zijn vastgelopen in hun contact met instanties of organisaties. Via de ombudsteams worden zaken opgemerkt waar mensen tegenaan lopen. Onze politici gaan daar vervolgens mee aan de slag, lokaal of – waar nodig – landelijk.”

De hulp van het PvdA-ombudsteam is kosteloos beschikbaar: gebruikers hoeven dus géén lid te zijn van de PvdA. Alle informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld.

Startbijeenkomst ombudsteams Meppel, Midden-Drenthe, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld

Zaterdag 13 juni, 14.00-15.00 uur; inloop met koffie en thee vanaf 13.30 uur

Schouwburg Ogterop, Zuideinde 70, 7941 GK Meppel

U bent van harte uitgenodigd de startbijeenkomst bij te wonen.

Voor meer informatie: Luuc Christensen, christl@xs4all.nl,  (0521) 38 05 48

Het programma op 13 juni vanaf 13.30 uur

13.30 – 14.00 inloop, met een kop koffie of thee

14.00 – 14.05 opening door Jolida Spekreijse (voorzitster afdeling Meppel); zij is tevens gespreksleider

14.05 – 14.15 Hans Spekman (eerste deel van zijn toespraak) over het doel van het ombudswerk

14.15 – 14.20 Luuc Christensen over de samenwerking tussen de teams bij de voorbereiding en bij de komende uitvoering van het ombudswerk

14.20 – 14.35 presentatie van de leden van de 5 ombudsteams door: Wil Kerstjens (Meppel), Joop Kramer (Midden-Drenthe), Hillie Dunning (Staphorst), Wil Pit (Steenwijkerland) en Luuc Christensen (Westerveld)

14.35 – 14.45 Agnes Wolbert en Keklik Yücel over hun rol om contact te onderhouden met de ombudsteams in resp. Drenthe en Overijssel en over de relatie met het Kamerwerk (liefst met enkele kenmerkende voorbeelden uit de praktijk)

14.45 – 14.55 tweede deel van de toespraak van Hans Spekman waarna hij als starthandeling de taart aansnijdt

vanaf 15.00 iedere aanwezige krijgt een stukje van de taart en begint het informele gedeelte van de bijeenkomst